tiistai 6. huhtikuuta 2010

Kakka neule?

Käväisin pääsiäisen aikaan kotona äiskän luona. Näytin hänelle tämän meidän hienon blogimme - joten nyt näitä juttuja kirjoitellaan tästedes äiskän valvovan silmän alla... Pitääx meidän nyt muuttaa blogin nimi siivompaan muotoon? APUA! XP

No joo... Ei se varmaan välitä. Äiskä on realisti ja tietää, että nuorten naisten jutut on auttamatta huonoja, valvoi niitä joku tahi ei.

Muistattekohan sen punaisen kaulurin, jonka leivoin läjään ennen joulua? Tuohon aikaan äiskä puuhaili kovasti erään jouluprojektin parissa, jonka johdosta hän on nyt koko loppuelämänsä ajan velvoitettu käyttämään tonttulakkia noin kaksi kuukautta vuodessa. Jo ennen joulua hän alkoi jo kitistä, ettei aina jaksaisi pyöriä piippahatun kanssa paikasta toiseen. Niinpä päätin tehdä hänelle joululahjaksi kevätpipon, jotain täyttä hömppää, jonka avulla joulupukinpunainen taatusti unohtuu!

Me pengottiin syksyllä äitin kellarikomeroa, josta käveli vastaan pienet näytetilkut, joita se oli itse joskus kansakouluaikoina vääntänyt käsityötunneilla. Ne oli tosi hienoja, ja niistä mulla pisti erityisesti silmään kuviot, joissa käytettiin reikiä. Niinpä mä kysyin äitiltä (joka muuten on just nytte käsityön opettajana, jaiks!), että miten niitä reikiä tehdään. Ja päätin heti ottaa ne käyttöön!

Niinpä äiskän kevät pipoon tuli valkeaa ja vaaleanpunaista, reikiä, silkkinauhaa ja nappeja.
"Pääsenkö mä nytte nettiin?"
"Joo, pääset!"


1 kommentti:

  1. Eiku eihän se enää ookaan käsityönopettaja... Mut oli monta vuotta. Taivas mun muisti alkaa jo prakaa. Se on tää synttäreiden jälkeinen kalkkeutuminen vissiin. Daah!

    VastaaPoista