sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Talven vikat pipot ja pitsiharjoituksia

Valkoisen pitsimyssyn jälkeen ehdin neuloa vielä ne kaksi tarpeellista pipoa ennen talvikauden päättymistä. Violetti myssy on ihanan pehmeä ja pörröinen, täydellinen citymyssy! Lenkkipipoksi neuloin paksun, lämpimän ja joustinneuleen ansiosta hyvin päässä pysyvän tuubin. Väritys tuo joka kerta mieleeni Trio-jäätelön, nams! Pipoon piti tulla vielä vaaleanpunainen pallotupsu, mutta pakkasten loputtua asia unohtui. Ehtiihän sen ensi talvenakin. :)


Koska pitsit on ihania ja virkkaaminen kivaa, päätin opetella virkkaamaan pitsiä ihan itse. Ekan harjoitelman tein paksuhkosta mustasta puuvillalangasta ja virkkasin ympyrää tavoitteena jonkinlainen tähteä tai kukkaa muistuttava juttu. Lopputulos oli sen verran tyydyttävä, että se pääsi koristamaan Sallalle lahjaksi ompelemaani meikkipussukkaa!


Kaikenlaiset pitsikoristelut vaatteissa on mun mielestä ultrasöpöjä, joten halusin opetella virkkaamaan sellaista ohutta valkoista pitsiä, jolla voisin koristella vaikka hameenhelmoja. Äidin kirjahyllystä löytyi muutama pitsimalleja täynnä oleva kirjanen ja laatikosta vielä pikkuruisia virkkuukoukkuja ja ohutta valkoista puuvillalankaa. Vanha neuletakkini alkoi olla tuunauksen tarpeessa, joten leikkasin siitä hihat poikki ja virkkasin koristeeksi pitsinauhaa!


Virkkaaminen onkin aika iisiä sitte kun muistaa perustekniikat ja hoksaa mallikuvan työjärjestyksen. Seuraavaks kokeilen jotain ihan erinäköistä, kunhan keksin pitsituunaukselleni seuraavan uhrin. Sitä odotellessa jatkan talvella aloittamani villatakin neulomista, se valmistuu ehkä just ensi talveksi!

1 kommentti:

  1. Noi viimeset pitsit on aivan järisyttävän hienot... O_O Saat opettaa mullekin!

    VastaaPoista