maanantai 1. maaliskuuta 2010

Niin kuin kaikissa kuumissa neuleblogeissa, myös Paskassa neuleessa on esiteltävä talven magein huivi: norjalaisten keksimä baktus.

Aloitin työn ennen joulua mummolta lahjaksi saadulla kerällä. Huivin ohje on helppo, joten ajattelin neulovani sen hetkessä. Se hetki kesti sitten sen verran kauan, että kerän loputtua puolessa välissä huivia ei mistään kaupasta enää saanut sitä kyseistä luumunväristä seiskaveljestä. Kaupoissa oli siirrytty jo kevääseen (pikkuisen liian aikaisessa mun mielestä). Oli pakko sopeutua ajatukseen kaksivärisestä kolmiohuivista. Pähkäilin luultavasti tunteja useiden eri hyllyjen edessä, ja hempeään kokonaisuuteen päädyttyäni nappasin lopulta hyllystä sen marjapuuron.

Baktukseni sai reunaansa vielä virkkauskoristelun pehmennykseksi. Tänä talvena minuun iski ennätysmäinen paljettimania, joten huiviinkin niitä oli pakko saada! Yritin kuitenkin tehdä sen hillitysti... Huivi on muuten ainaoikeinneuloksen ansiosta tosi lämmin. Kevääksi voisi tehdä uuden ohuemmasta langasta, ehkä jopa pitsineuloksella... Jee!

Dimangit loistaa.

4 kommenttia:

 1. :D Mä olen kyllä nyt niiiiiin ylpeä tästä, että meidän blogia on vihdoin siunattu baktuksella... NYT meillä on oikea neuleblogi!

  VastaaPoista
 2. Ja mä en oo ollenkaan ajantasalla, kunnen edes tiedä mikä on baktus...Kertokaapa hiukan lisää. Se on siis jonkin sortin huivi? :D

  VastaaPoista
 3. Se on kolmiohuivi, joka neulotaan päästä päähän ainaoikeinneuloksella. Toisessa reunassa ensin levennetään ja sitte kavennetaan. Variaatioita neuloksen ja koristeluiden suhteen on tietysti olemassa yhtä monta kuin tekijääkin. Googlaa jos haluut lisätietoja!

  VastaaPoista
 4. Musta tää kaksivärisyys alkaa näyttää jo jotenkin välttämättömältä vaatimukselta sille, että baktus-huivi on aito oikea baktus. Mitä enemmän tota kattoo, niin sitä varmemmaksi mä alan tästä asiasta nyt käydä.

  VastaaPoista